Erasmus+ projekt középiskolák részére

Az Erasmus+ az Európai Unió oktatást, képzést, ifjúságügyet és sportot támogató programja, amelyre pályázatot intézmények nyújthatnak be, az egyéni részvétel ezeken keresztül valósulhat meg. A 2021-2027 közötti programszakasz költségvetésére több mint 26 milliárd euró támogatást fogadtak el. Az akkreditációhoz kötött pályázat célja az oktatás és tanulás európai dimenziójának megerősítése, a képzés és az oktatás minőségének javítása Európában, illetve hozzájárulni az európai az oktatási térség erősítéséhez A sikeres pályázók egy hosszú távra (2027 végéig) szóló tanúsítványt nyernek el, melynek birtokában a köznevelési intézmények magas színvonalú mobilitási projektek megvalósításán keresztül tudják támogatni oktatási céljaikat és az intézményekben dolgozók, tanulók szakmai fejlődését.

A pályázó intézménynek/szervezetnek legalább két év szakmai tapasztalattal kell rendelkeznie abban a szektorban, amelyben akkreditációs pályázatot kíván benyújtani.
Az Erasmus akkreditációra sikeresen pályázók az akkreditáció érvényességi ideje alatt saját szektorukban egyszerűsített módon juthatnak pénzügyi támogatáshoz. A tevékenységekmegvalósításához azonban külön támogatás-igénylő pályázatot kell benyújtaniuk.

A projekt során elszámolható költségek magukba foglalják nem csak a diákok 2-30 napos külföldi mobilitásával összefüggő (utazás/szállás/programok) költségeket,
hanem az intézmények munkatársai számára is szakmai továbbképzések illetve más, külföldi mobilitási tevékenységek költségeit.

A támogatott pályázatok a teljes megítélt támogatást előleg formájában lehívhatják a projekt indulásakor.

Keressen minket bizalommal!